Описание проекта

Formal Wear Department
Квадратура: 193 м² м2
Автор проекта: Bezmirno Architects
Фотограф: Андрій Авдєєнко

При створенні дизайну інтер’єра чоловічого одягу ми надихались традиціями пошиття класичного одягу, вивчили макети різних магазинів моди, для розуміння, як вони працюють на відкритих просторах, та психологію людини, щоб дізнатися, наскільки клієнти взаємодіють з інтер’єром, коли йдеться про покупки.

Розуміючи, що шопінг дуже швидко втомлює людей, оскільки деякі дизайни магазинів занадто яскраві та напружені, ми прийшли до стриманої кольорової гами, чітких чистих ліній і вирішили використовувати матеріали, близькі до природи. Ми також створили дві різні зони, щоб покупки більше не асоціювалися з монотонністю та втомою. Крім того, в інтер’єрі залучені деякі функціональні та стильові інсталяції, завдяки яким інтер’єр може змінюватись залежно від пори року чи представленої колекції.

Центральним ядром цього магазину є інсталяція, прообразом до якої стала кравецька подушечка для голок. Вона служить не лише візуальним магнітом, але й може трансформуватися для зміни експозиції та представлення нової колекції. Шафи вздовж стін також адаптуються під довгий та короткий одяг, в залежності від потреби. Простір умовно розділений на дві зони: загальну та лаунж – з власним баром і диванами, де кожен охочий зможе перепочити від шопінгу, насолоджуючись запашною кавою або келихом віскі.

Інтер’єр виконаний в темній кольоровій гамі та поєднує різні матеріали, а саме: велика кількість дерев’яних поверхонь, бетон, текстильні та латунні вставки на стінах і меблях.

Основним завданням для нас у цьому проекті було створення відкритого простору, який може трансформуватись і змінюватись залежно від потреб.

Дослідницька задача цього проекту для команди Bezmirno Architects полягала в тому, щоб створити магазин на основі головних архітектурних правил, але з невеликими доповненнями до них, щоб представити класичне бачення індустрії моди, яка також може бути сучасною.

Архітектори: Павлівський Ярослав та Гусак Андрій.
Фото: Андрій Авдєєнко, 2019.
Локація: Київ, ЦУМ.
Площа: 193 м²
Рік: 2019

Leaver your comment