Описание проекта

CREAM
Квадратура: 60 м2 м2
Автор проекта: Денисенко Тетяна Іванівна
Фотограф: Савченко Сергій

Квартира у м. Київ, площею 60м2. Початкові референси замовників — молодої пари (до речі дуже близькі за змістом до перших думок автора на предмет образу майбутнього помешкання), були діаметрально протилежними тому, який вигляд має цей інтер’єр після реалізації. Справа в тому, що майбутній образ квартири у новобудові (де перші поверхи займає бізнес-центр і його зовнішнє стилістичне рішення та внутрішнє оздоблення місць загального користування — відповідні) по нашому первісному з замовниками баченню був продиктований саме враженнями від атмосфери житлового комплексу: сучасний, по-діловому дещо суворий, в стриманій чорно-білій гамі, такий собі манірний CITY style… Але, з кожним разом, потрапляючи до квартири і, спостерігаючи у вікні знизу божевільний рух ділового сучасного міста, а вище, в противагу до нього, безмежний, величний і гіпнотизуючий горизонт, який наче був з одного боку трохи підпертий будинком навпроти, а з іншого — нездоланно і переконливо панувавший у безкрайньому просторі, вільному від будов… Саме безтурботність і уповільнена плинність горизонту і надихнула на зміни у поглядах на майбутній образ інтер’єру цього помешкання! Посилилася ідея такої атмосфери домашньої оселі, яка б сприяла релаксу, допомагала розслабитися, дала б змогу уповільнитися і переключитися на більш спокійні хвилі, відпочити від нестримного міського руху і відновити сили… Тому ми звернулися до набираючого все більшу і більшу популярність стилю Japandi, який поєднує у собі японську та скандинавську естетику. Спробували інтерпретувати його в даному проекті, з урахуванням існуючих умов реалізації. Мінімалістичний, функціональний, теплий, заспокійливий образ, який поєднує в собі домашній комфорт і затишок датського Hugge, а також недосконалості вабі-сабі.

Щодо планування: за планом забудовника це квартира з однією окремою спальнею, санвузлом, та гардеробною кімнатою і, досить не малим, але дуже витягнутим уздовж загальним простором вітальні, яка включає в себе зону кухні. Наявність однієї окремої спальні замовників цілком влаштовувало, тому основна задача перепланування полягала у більш корисному і функціональному використанні площ: ми розширили не комфортне вузьке приміщення вітальні за рахунок приєднання до неї частини передпокою і зменшення самої спальні, що в свою чергу дозволило і залишити невелику гардеробну і в спальні, і організувати додаткову зручну гардеробну безпосередньо при вході в квартиру — тут верхній одяг, взуття, а також хозблок з прально-сушильною машиною. Не дивлячись на те, що застосування склоблоків не є новиною у дизайні, варто відмітити, що стіна зі склоблоків стала справжньою перлиною проекту — магічні різноманітні світлові ефекти створюють відповідну атмосферу, як зі сторони вітальні та передпокою, так і в самому санвузлі. Щоб максимально прибрати зоровий»шум», від різних поверхонь, фактур, предметів, необхідних у господарстві речей, «замаскувати» те, що хотілось би приховати, ми ретельно підбирали єдиний колір оздоблювальних матеріалів, фарб і матеріалів для меблів, і щоб на цьому єдиному тлі виділити те, що насправді хотілось би підкреслити. Таке рішення надає змогу при постійному розташуванню фундаментальних речей в цьому інтер’єрі дуже легко і мобільно за бажанням мешканців змінювати образи і настрої в основній зоні — галерейні полиці вздовж стіни надають змогу вибудовувати різні композиції з картин, посуду, декору і т.д.

Leaver your comment