Описание проекта

Greenhill for Lipsky restaurant
Квадратура: 600 м2
Автор проекта: Hochu rayu design bureau

Для ресторану Ліпський ми створили концепт оновлення інтер’єру у співпраці із агенцією Fedoriv. Основним завданням було збереження вже давно існуючого та добре відомого класичного настрою, одночасно наповнюючи його новим з містом. В основі концепту покладено поєднання класики та модерну — природного, як символу старого та урбаністичного, як прояву нового. 
В ідеї простору усього об’єкту відображено природні ландшафти — пагорби, на яких стоїть стара частина Києва, і саме тому фасад перетворюється на суцільний зелений рельєф. Створюючи візуальне продовження фасаду, природній зелений входить також і до інтер’єру холу, а далі простір наповнюється простими і лаконічним лініями білого бетону стін, підлоги, та стелі. Це ілюструє ідею контрасту урбаністичного, модерного рельєфу Києва зі старим схилами. 
Переходячи до основного залу, класичні елементи поєднуються зі сучасними лаконічним лініями меблів. Геометричним елементом, що контрастує з класичними дерев’яними панелями стін є латунна зона гриль. 
Простота ліній бетонних панелей прослідковується і в наступному залі. Старий камін збережено, але за рахунок скляного боксу, він наче перетворюється на музейний експонат. Також, в класичному просторі з’являються великі полотна із сучасним мистецтвом. Окремою деталлю, яка додає простору певної вишуканої «музейності» є подача вітрини винного погребу — обрамлена латунню, вона ніби висить у просторі, а винні пляшки, підвішені на тонких латунних трубках, виглядають як витвори мистецтва. 
Особливістю цього проекту є те, що ми не вели авторського нагляду, а вдала реалізація-заслуга команди ресторану Ліпський та компанії Федорів.

Leaver your comment