Описание проекта

Match Office
Квадратура: 290.21 м2
Автор проекта: Karashetskyy Architects
Фотограф: Andrew Shustikevich

Завод “Кінескоп”, промисловий гігант 50-90-х років, відомий виготовленням електронно-променевої трубки, яка призначена для відтворення телевізійного зображення. Проектуючи дизайн офісу для компанії, яка “оселилась” в його приміщенні, ми вирішили залишити якусь символічну цитату про минуле цієї будівлі.
І перше, що ми бачимо, заходячи в офіс — просторову каркасну конструкцію з раритетним телевізором. У межах своєрідного куба зображена типова вітальня кінця ХХ століття. Ця інсталяція створює емоційний зв’язок минулого з сьогоденням. Тепер оpen-space — як справжня вітальня для великої корпоративної сім’ї, де є і фан-зона з гойдалками, скелелазна стінка і обідня зона для працівників компанії.
Важливим інструментом для вирішення проектних задач офісу стало застосування скляних перегородок, а точніше їх поєднання з глухими стінами. Попри значну висоту стель, понад 4 метри, невисокі скляні перегородки ніби горизонтально підрізають стіни, візуально змінюючи їх пропорції до людського масштабу. Також, завдяки склу вдалось зберегти “прозорість” простору та впустити більше природнього світла вглиб офісу.
Під час дизайну ми вирішили акцентувати увагу на існуючій стелі кесонного типу та залишити незмінною її висоту та особливу фактуру. Це продиктувало ще одну особливість офісу- відкриту систему вентиляційних мереж.
Кабінети та open-space розмежовують скляні перегородки, що створює відчуття єдиного цільного простору, де відсутні глухі стіни.
Оскільки висота стелі приміщення — майже п`ять метрів, було прийнято рішення зробити антресоль, на якій працівники офісу отримали ще одну лаундж-зону. Там розташовані крісла-мішки та багато озеленення, що забезпечує комфортний простір для відпочинку.
Існує стереотип, що у офісах для IT-компаній приміщення із столами працівників- це open-space, а відпочинкова зона проектується окремим ізольованим приміщенням. Проте ми пішли іншим шляхом, запропонувавши поміняти місцями ці функціональні зони. Тепер кожен відвідувач, заходячи у офіс цієї компанії, потрапляє не у робочу атмосферу мурашника, а у затишну зону для релаксації.
Цікавим дизайнерським рішенням стали гойдалки, які кріпляться до стелі. У замовників було побажання створити неформальний meeting room, і за допомогою гойдалок нам вдалося реалізувати це, адже використовувати їх можна не лише для відпочинку, а й для неофіційної наради.
У кольористиці переважають білі тони. Лише подекуди використано яскраві акценти, а саме червона пляма дивану, теплий колір дерева скелелазної стінки та дві масштабні зелені акценти- килим під гойдалками та зона входу у офіс.
Це проект, який розриває шаблони про офісні приміщення. Ну а зона з вінтажним телевізором — наша ідея процитувати історію колишнього заводу кінескопів, стала улюбленим місцем відпочинку для усіх.

Leaver your comment