Описание проекта

Villa Apis
Квадратура: 300 м.кв. м2
Автор проекта: Наталія Олексієнко
Фотограф: Андрій Авдєєнко та Іван Авдєєнко

Villa Apis — це міська вілла для однієї сім’ї, яка розташувалася серед приватної житлової забудови в Києві. Вілла знаходиться на крутому схилі з неймовірним видом на парк, що примикає.
Коли стоїш на вершині ділянки створюється відчуття, що занурюєшся в крони дерев. Це перше враження і лягло в основу концепції архітектури і інтер’єрів Villa Apis.
Villa Apis задумана, як комфортабельний океанський лайнер, який розсікає «море зелені» і надійно захищає своїх мешканців.
Ми поставили перед собою завдання поєднати силу живої природи і переваги міста в одному об’єкті, як формулу нової якості Життя.
Ми врахували найрізноманітніші чинники включаючи складний рельєф, функціональні та інші побажання замовників.
Однією з особливих умов, яка була поставлена у техзавданні — будинок не повинен бути видний з дороги. При цьому запроектувати його потрібно у два поверхи, включно з окремо розташованим гаражем, госпблоком, зоною барбекю. І все повинно розміститися на ділянці всього у 10 соток.
Обмежені умови на ділянці дозволили розвинути концепцію корабля.
Авторська ідея, яка істотно вплинула на якість цього будинку, — це створення особливих зон комфорту, які перетікають одна в одну, як палуби на кораблі. Вітальня, кухня, їдальня, літня їдальня, лаунж тераса, барбекю, тиха тераса, зона усамітнення, водойма для прогулянок босоніж. На кожній «палубі» своя функція, як в інтер’єрі так і по всій території. Різнорівневе рішення зі сходами і переходами дозволило створити численні сценарії подорожі будинком і ділянкою. «Ефект прогулянки» був високо оцінений замовниками під час локдауна.
Панорамні вікна підсилюють взаємодію інтер’єру і екстер’єру. Ми прагнули, щоб Природа була всюди. Можливість насолоджуватися найдрібнішими змінами погоди і кольору не залишаючи комфортні простори — одна з реалізованих ідей.

Великий перепад висоти ділянки в 11 метрів зажадав від нас не тільки складних архітектурних і конструкторських рішень, але і в значній мірі визначив характер планування. В’їзд на ділянку запроектований в її верхній точці на рівні другого поверху. Таким чином, життя в будинку розвивається зверху вниз, як би занурюється від суєти до індивідуальних потреб і вражень мешканців.

Leaver your comment