Описание проекта

AUTHENTIC OFFICE GALLERY
Квадратура: 280 м2
Автор проекта: Ольга Марциновська — Interior and Lighting design/ Інтерьєр дизайн Юля Лех — FF&E design/ декоратор
Фотограф: Korsun Nikolay

Цей проект офісу — це діалог між автентичною австрійською архітектурою та офісом який надихав би динамічну, молоду та амбіційну ІТ компанію Impress IT. Формат офісу гнучкий та експериментальний — semi-coworking.

В минулому маєток був резиденціями заможних лікарів та адвокатів, а на першому поверсі знаходилася богемна кофейня. Власники проекту надали особливої уваги в дизайні та бюджеті проекту реставрації та відновленні автентичних елементів, таких як: столярні вироби, кахель, ліпнина, автентичний розпис стін, паркет, цементна плитка і т.п. Кожен з цих елементів знайшов своє місце в «колажі автентики». Наприклад, численні шари покриття стін були розмиті поетапно, законсервовані і залишені на показ, як великі арт полотна. Цим самим посилюючи концепт дизайну галереї і історичної спадщини будівлі.

Реставрація та автентичний стиль типові для робочих приміщень, де був розроблений спеціальний концепт по освітленню. Ліпнина на стелі та інші дизайн елементи підсвічені непрямим лед освітленням, здебільшого схованим на вент інсталяціях та спроектованих мінімалістичник «бра-полицях». Лінійні світильники над робочими місцями мають подвійне джерело світла — на робочі поверхні та на стелі. Таке рішення створює красивий тандем прямого та непрямого світла (яке прораховане та регулюється по усім стандартам оптимізації окремо). Останнє задіюється для підсвітлення усіх декор елементів простору та неформальної, креативної обстановки в офісі на 48 робочих місць.

Центральна частина — мультифункціональне ядро проекту. Основний центральний об’єм слугує місцем неформальних зустрічей, корпоративних евентів та презентацій, також ланч, соціальною, релакс та ігровою зоною.

Стилістичне рішення цього простору — це спроба досягти мрійливого та повітряного простору. Місце де можна пере зарядитися і генерувати нові сміливі рішення. Глибокий зелений контрастний колір та аркові портали, присутні в автентичних віконних порталах, створюють дещо романтичну атмосферу, як прогулянка парком…
Для втілення цієї ідеї дизайнери застосували експериментальні та сміливі рішення — зелений дуб та дсп ламіновані панелі, лаковані складами марки Kemical; перфорований метал 2мм з порошковим покриттям; нержавіюча сталь.
Другий рівень — це найбільш інтимний простір в офісі. Натяки на нього можна знайти зразу зі входу в проект: кольоровий блок тягнеться з коридору, завертає, розходиться на підлогу та структуру і тронсформується а основний пункт інтересу проекту у відкритій соціальний зоні.

На сьогоднішній день основна мета офісів — приваблювати та надихати на нові ідеї найкращих кадрів, бути колаборативрим та гнучким. Центральна зона хоч і виглядаю заповненою, фактично — це великий білий канвас для презентацій з великою трибуною та пересувним столом.
Основна структура приміщення, австрійські колони, не тільки розділяє простір офісу між робочою, сервісною та соціальною зоною, а й пропонує можливості для воркаутів.

У всьому важливо гармонія. У цьому проекті ми досягли цього завдяки ретельному вивченню історії, методів реставрації та відновлення елементів, оптимального освітлення та колористики, використовуючи закордонний досвід. Мета — цінувати минуле та працювати заради яскравого майбутнього!

This project transforms the authentic historic building into a flexible semi co-working space with a dream-like dialogue between the new and the old. In the early last century, it used to be a wealthy mention with the doctors and lawyer’s apartments above and the book store and the bohemian coffee shop downstairs.

Project owners dedicated special attention and budget to preserving the authentic elements of the building like carpentry, parquet, ceilings, chimneys, old tiles… Each of them found its place in the patchwork of the past. You can appreciate the wall fragments that were left open like significant artworks on a white canvas, reinforcing the gallery concept of the space. Those numerous layers of finish materials speak of the cultural importance of the building.

Old elements are mainly present in the workings and the meeting rooms. They are read as art objects in the space and are underlined with a special lighting concept. This creates beautiful direct and indirect light dialogue. Direct light is a feature only above the workplaces and is regulated separately from the indirect light allowing the space to be fully adaptable to any atmosphere and light consumption.

The design concept highlights the building’s authentic elements, bringing in the new functions, modern aesthetic, and materials.

The space features 48 working places and is designed with its first tenants in mind – the dynamic, creative and growing company – Impressit.

The central part of the project is the multifunctional core of the project. The main volume is the informal meeting, presentation, leisure, and dining area. Its style is experimental and aspirational – an intent to give to a historic environment a contemporary backdrop. Numerous original organic ornamentation serves an inspiration. The deep green contrasting colour refers to the park walk outside of the meeting rooms. Integrated greenery and the archway portals speak of the relaxed atmosphere designers aimed to achieve.

The ‘new’ part of the project uses contrasting materials – stained wood, perforated metals, stainless steel texture.

The second level above the service rooms creates an informal, cosy space for rest, gaming, or work environment change. You can notice the hint of a “secret” room from the entrance. The bold colour block leads along the hallway, spills over the floor, and transforms in the impressive volume once you reach the inviting common area.

Nowadays, flexibility is essential: the furniture and the decoration on the white wall in front of the tribune are movable to be a canvas for presentations.

Irrespective of whether you want to do some push-ups, play table football or host a product launch event, you will find people hanging around all the time!

The general harmony and the gallery feel of the project were achieved thanks to the careful examination and the restoration of the historical artefacts and finding a pure expression in the new architectural elements and furniture.

The aim is to continue the dialogue with the past and make the future brighter!

Olha Martsynovska – Interior and Lighting design

FF&E design – Julia Rastorguyeva

Photo credits – Korsun Nikolay

Leaver your comment