Описание проекта

Marine
Квадратура: 77 м2
Автор проекта: Pulynets / Пулинец Антон
Фотограф: Avdeenko Andrey

Сучасна квартира для молодої дівчини. Оселя призначена для проживання та прийому гостей. Такий функціонал заклав планувальну структуру кімнат. Простір розділено на два основних об’єми: загальний та особистий.
При вході розташовано гостьовий санвузол та прихована гардеробна.
В загальному просторі квартири розташовані два невеликих дивани, поруч з великою плазмою. В свою чергу ТВ розташовано на чорному мармуровому слябі, таким чином вимкнений телевізор не виділяється в загальному просторі кімнати. З протилежної сторони, в контраст чорному мармуру змонтовано два величезних, симетричних білих сляби. До цих слябів з обох сторін примикає декоративна модульна меблева стінка. Стінка виконана з фарбованого шпонованого МДФ, для відтворення ефекту натурального дерева. Дана стіна також доволі функціональна, в меблях розташована і декорована потужна аудіосистема, приховано бар, а також ніші з посудом, розміщено обладнання кондиціонера. Балкон з великими вікнами створює загальний простір з основною кімнатою. Тут розташовано кальяну зону з декоративним столиком.
Загальну кімнату від кухні відокремлено скляною перегородкою-водоспадом. Таким чином візуально збільшено простір, але функціонально маємо окремі кімнати.
Для повсякденного життя достатньо напів-барної стійки. Натомість для прийому гостей в декоративній ніші з підсвітками приховався розкладний стіл. Стіл розташовано таким чином, що за ним можуть розташовуватися 4 персони, при необхідності він розкладається до 10 персон для прийому великої сім’ї чи компанії друзів.
Кухня лаконічна, мінімалістична і функціональна. За рівними білими фасадами приховане технологічне наповнення. Одне з бажань господині мийка біля вікна.
Зліва від кухні розташовані приховані двері. Вони виконані в тому ж кольорі, що й фасад кухні, тому виглядають, як її продовження. Таким чином в маленькому приміщенні відокремлено загальний простір від особистого — спальні.
“Фішкою” спальні можна назвати стіну в узголів’ї ліжка. Її виконано під мармур з МДФ панелей, для зменшення навантаження. Панелі хаотично розділено, а між ними зроблено декоративну підсвітку, це створює ефект летючості панелей. Зліва від ліжка стіна з МДФ панелей, деякі з них це приховані двері до ванної кімнати та гардеробної.
Приміщення ванної кімнати на плані виглядає абсолютно неправильної форми, але за рахунок правильного використання простору, ніш та грамотного розташування сантехнічного обладнання, вдалося досягти візуально приємного сприйняття приміщення (див.фото).
В цілому в усій квартирі максимально використано кожен квадратний сантиметр для створення комфорту та зручності. Більшість опорядження виконано глянцевим для візуального збільшення простору.
Кольорова гама доволі стримана, лаконічна і водночас контрастна. Стримані білий та темний розбавлено бірюзовим декором і підсвіткою — улюбленим кольором господині. В свою чергу світлодіодна підсвітка RGB має можливість змінювати колір на любий, і декор завжди можна змінити, таким чином за рахунок кольору за кілька хвилин можна змінити характер приміщення.

Київ, 2017

Leaver your comment