Описание проекта

TDC Clinic
Квадратура: 135 м2 м2
Автор проекта: Rina Lovko Studio
Фотограф: Фото: Євгеній Авраменко

Місцезнаходження: Київ
Тип: комерційний
Площа: 135 м2
Рік: 2020

РЕЗЮМЕ

Даний проєкт стоматологічної клініки втілений в старому центрі Києва. Будинок повністю реконструйований, історичної цінності не має. Всі перекриття і каркас металеві. Площа першого поверху становить 165 м2 плюс технічні підвальні приміщення та приміщення для персоналу.

На першому поверсі клініки розташовані два кабінети стоматолога, операційний блок з передопераційною та післяопераційною кімнатами, два санвузли, кабінет для зустрічей і ресепшн-зона. Вагома перевага клініки — окремий закритий двір, над яким також працювала наша студія.

РЕКОНСТРУКЦІЯ

Ми повністю знесли всі стіни на першому поверсі і спроєктували кабінети відповідно до норм і технологій. У дворі ми демонтували прибудову і організували вхідну групу, спроєктувавши клумбу, підхід до клініки і ганок. Сусіднє приміщення гаража, розташоване навпроти вікон клініки, ми декорували «атмосферним» деревом. Вся вхідна група виконана в поєднанні таких матеріалів: як бетон, цегла і дерево.

ДИЗАЙН

Лейтмотивом інтер’єру була ідея створити «не лікарняну» атмосферу, тому ми використовували теплі матеріали і кольори. У приміщенні дуже мало світла, тому всі укоси вікон ми розширили всередину приміщення. Це стало архітектурною особливістю проєкту.

Ми хотіли добитися атмосфери спа-салону для зубів і тому задіяли тільки натуральні матеріали — такі як мармур, шпон американського дуба і вапняна штукатурка на стінах.
Через велику кількість дверей ми вирішили зробити їх прихованими, щоб вони не різали обсяг.

Нестандартні дизайнерські рішення не завадили впровадити в клініці всі сучасні технології — автономну вентиляцію, гази, мікроскоп.

СВІТЛО

Велику увагу було приділено освітленню — ми використали тепле м’яке світло і точкову підсвітку для акцентів і поглиблення текстур. У кабінетах спеціально зроблено незалежне освітлення, яке використовується до лікування, створюючи розслаблюючу атмосферу.

МЕБЛІ

Меблі в кабінетах і зоні очікування виконана під замовлення. Раковини в санвузлах ми виготовили з керамограніта.

ДВІР

Багато уваги ми приділили також проєктуванню двору і вхідної зони, а також висвітлення останньої. Шлях до клініки лежить через висувні ворота — ми обшили їх старим деревом і спільно з садівником розбили клумбу, створюючи мінімалістичний ландшафт. Фасад ми покрили сірою фасадною штукатуркою.

Вивіски розроблені спільно з дизайнером і виконані з натуральної листової міді — три вивіски плюс навігація всередині приміщення. Мідні елементи в нашому проєкті використані повсюдно.

СТАТЬ

У кабінетах підлоговим покриттям виступає лінолеум «Tаrket» по дизайну «NOTE design studio». У загальній зоні підлога вистелена керамогранітом Full grass.

ОСОБЛИВОСТІ

Цей проєкт ми прагнули зробити гранично мінімалістичним, з мінімумом деталей, і тому максимально ховали за прихованими фасадами все місця для зберігання.

Однією з складних завдань даного проєкту було візуальне підняття стель, які сильно опустилися через канальну вентиляцію. Щоб клієнт відчував себе комфортно, ми використовували прийоми, що роблять приміщення візуально вище.

В ході реалізації проєкту ми постійно стикалися з реорганізацією простору і адаптацією його під виникаючі зміни. Проте, всі поставлені завдання були вирішені в повному обсязі.

Leaver your comment