Описание проекта

Stefes Office
Квадратура: 175,6 м2
Автор проекта: Сергій Махно, Ілля Товстоног, компанія Sergey Makhno Architects
Фотограф: Андрій Авдєєнко

2в1: дизайн інтер’єру для роботи та життя від Sergey Makhno Architects

Тип проекту: Офіс+житло
Площа: 175,6 кв м
Локація: Біла Церква, Україна
Рік реалізації: 2018
Автори: Сергій Махно, Ілля Товстоног
Клієнт: аграрна компанія STEFES, її власники
Фото: Андрій Авдєєнко

Новий проект, у якому гармонійно об’єдналисб під одним дахом офіс та житло. Клієнтом є аграрна компанія STEFES, яка спеціалізується на захисті рослин, і вирішила відмовитись від стояння у київських заторах.

На 175-ти квадратних метрах архітектори розмістили офіс та житлові приміщення, а на території – зону для відпочинку. Знаходиться комплекс у місті Біла Церква.

Проект досить зелений. Біля входу є грядка буряків, 6-ти метрова «жива» стіна і мінімалістична лампа з рослинами над робочою зоною. Жива стіна грабу також оточує внутрішній дворик.

«Коли почалася наша робота, тут був пустир та одинокий абрикос. Тепер замовники мають свій власний міні-ліс із деревами замість паркану. За живою огорожею ми посадили 12-метрові ялиці та сосни, котрі чудово ізолюють територію», – розповів Ілля Товстоног, головний архітектор Sergey Makhno Architects.

Енергоефективність була важливою. Новий офіс STEFES також має сонячні колектори на даху, системи захисту від сонця та тепловий насос.

Під похилим дахом цього будинку розміщуються робочі зони та приватна квартира власників. Мінімалістична двоповерхова будівля призначена для житлових кімнат працівників та технічних приміщень для зберігання продукції.

«Головний виклик цього проекту – з’єднати під одним дахом два кардинально різні по настроям типи приміщень. В офісі створити робочу, мотивуючу атмосферу, а в квартирі власників – затишну та домашню. В той же час приміщення мали гармоніювати між собою», – зазначає Сергій Махно, засновник і керівник Sergey Makhno Architects.

Для зонування використовуються різні матеріали. Наприклад, кімнату безпеки було сховано в мідній коробці. Дерево – сполучна лінія. Архітектори розібрали балки з будівлі, яка стояла на місці нового офісу, і використали їх для обробки стін.

Зал для переговорів – зі смарт-скла. Система змінює оптичні властивості від прозорого до матового, якщо існує потреба в конфіденційності. Завдяки розсувній системі кімната може бути розширена для лекцій або інших спільних заходів.

Стіни ванної кімнати прикрасили керамічними «бджолиними стільниками» – плиткою з лімітованої колекції, яку студія створила і виготовила власноруч.

Білий офісний стіл цінний для власників як пам’ять. Це перший стіл компанії, куплений відразу після заснування. Для шестиметрового стола у переговорній кімнаті обрали дошку з ясеня, чий вік перевищує 150 років. Мідні лампи над ним студія також розробила спеціально для STEFES.

Мінімалістична кухня має функціональний консольний бар. Це стіл-трансформер з підйомною частиною для збільшення кількості місць.

Leaver your comment