Описание проекта

LOFT R25
Квадратура: 54 м2
Автор проекта: VP. ARHCITECTS (Віталій Павленко)
Фотограф: Сергій Савченко

Квартира розташована в історичному центрі Києва в будинку — пам’ятці архітектури позаминулого століття.
Кілька радянських реконструкцій, нажаль, залишили не багато автентичних якостей сучасним мешканцям. Окрім, хіба що, самих стін (ще з «тієї» цегли, прихованої під шарами тинькувань) та висоти приміщень під 4 метри. Саме це та, напевно, ще відсутність прямих кутів у квартирі стали основними факторами впливу на прийняття проектних рішень. А ще бажання максимально ефективно використати весь наявний об’єм для влаштування комфортного та креативного помешкання.
Основні функціональні складові об’єкту – вхідний хол, кухня/їдальня з диваном для відпочинку і невеликою бібліотекою, вітальня із зоною для роботи/читання, комора-гардероб, зона спальні, санвузол. Висота стелі дозволила підняти зону спальні на антресоль та влаштувати під нею гардероб.
Збільшення існуючого дверного прорізу до первинних розмірів, окрім цінності відновлення історичної справедливості, дозволило краще спланувати санвузол та влаштувати вікно-вітраж поруч з ліжком на антресолі. Металеві конструкції підсилення прорізу, конструкції антресолі, сходів та вкраплення «радянських» металевих підсилень гармонують зі старою цегляною кладкою та разом формують особливе затишне середовище, слугуючи каркасом для різноманітного наповнення.
Автор не намагався дотримуватись стилістичної однорідності інтер’єру. Своє місце в ньому знайшов, поруч з сучасними матеріалами та обладнанням, старовинний різьблений буфет (переходив від попередніх мешканців до наступних) та ще дивом вціліла дерев’яна дверна коробка від рідних будинку дверей, виявлена під час ремонту. Складні зоновані рішення стель, декілька сценаріїв освітлення та вдале використання дзеркал дозволило максимально розширити простір квартири.

Leaver your comment