Описание проекта

Інтер'єру офісу компанії INSPE
Квадратура: 305 м2
Автор проекта: replus design bureau

Передмова.
Компанія ІНСПЕ пропрацювала в даному приміщенні більше 15 років. Основним типом діяльності є продаж стоматологічного обладнання і основними клієнтами, що відвідуть дане приміщення є стоматологи, тому хотілось зробити простір який кардинально відрізняється від стереотипного бачення інтер’єрів медичного напрямку. Сміливий та водночас затишний, елегантний та брутальний.

Приміщення знаходиться на першому та підвальному поверхах радянської споруди 70х років. Архітектори стикнулись з непростою задачею низької висоти, тому в інтер’єрі використаного багато дзеркал та практично відсутні підшивні стелі.

Першим кроком було відчищеннямх всіх поверхонь до кістяка будівлі, пробиття отворів до докуплених суміжних приміщень, пониження рівня вікон. Виявлена різношерстність матеріалів конструкцій стін заківила архітекторів з точки зору унікальності і це стало акцентом. Всі зовнішні стіни залишились непокритими оздоблювальним покриттям.

Другим кроком було встановленнях всього необхідного інженерного забезпечення для функціонування сучасного офісу.
Для освітлення робочих кабінетів використано нетипове рішення – освітлення здійснюється за допомогою торшерів, що працюють по принципу indirect light, тобто світло відбиваєтсья від стелі вниз.
Заради акустичного комфорту на фрагментах стелі розташовані острови перфорованого гіпсокартону.

Останнім етапом було наповнення інтер’єру авторськими металевими елементами, рослинністю та авторськими графіті. Фасад офісу задіяний делікатно, не привертаючи зайвої уваги та неруйнуючи структури будинку та вулиці. Тиньк на фасаді виконано за старою рецептурою.

Leaver your comment